Eva-britt Svensson blogg

Dags att starta upp en ny blogg. Mest eftersom jag glömt bort lösenordet till den gamla och inte orkar fixa ett nytt. Jag var ändå så inaktiv där. Vad kommer jag blogga om här då? Det vet jag inte riktigt ännu! Det vet nog ingen vid det här laget. Det kommer nog visa sig med tiden i framtida inlägg. Nu ska jag springa ner och kolla isflak i älven.

Nytt år, nya möjligheter

5 jan 2017

Hej min fina, lilla blogg. Och gott nytt år! Efter jul och nyår är jag tillbaka i bekanta hjulspår och jobbar på som vanligt igen. Det här med att tackla vardagen tycker jag inte är några problem, man måste försöka ta hand om sig själv och komma ihåg att ta det lugnt. Ingen mår bra av att stressa och flänga runt allt för mycket. 

I mitt jobb har jag ansvar för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt och den vanligaste synpunkten som jag får på vårt kontor är att det är för bullrigt och för hög ljudnivå. Problemet är att det är ganska så dyrt att ljuddämpa ett ganska stort kontor. Lösningen fick bli att köpa in golvskärmar som fungerar förvånansvärt bra. Jag brukade ibland få huvudvärk av att vara på jobbet, så jag köpte även in en bordsskärm till mig själv också. Sen vi köpte ljudskärmarna har det blivit så mycket bättre!

 

Det var allt för nu, kram på er! 

Jul i huset

15 dec 2016

Snart är det Jul! Jag älskar verkligen julen, jag tycker det är så mysigt att kura sig upp i soffan med filt och läsa en härlig bok. Jag har börjat läsa gammla klassiker, senast nu gav jag mig på Jane Austens bok stolthet och fördom som jag tyckte var fantastiskt! Tänk hur tråkig vintern hade varit utan en stor högtid i mitten. För att pigga upp lite i vintermörkret lägger jag upp några mina absolut bästa vintertips. 

  • Läs många böcker
  • Gå ut och gå trots att det är mörkt och kallt
  • Tänd en brasa om du har möjlighet
  • Passa på att njuta av att ta det lugnt
  • Våren kommer varje år, planera för vår och sommar

Det var allt för nu, ta hand om er!

Mitt hem är min kärlek

3 nov 2016

Oj, vad jag trivs i mitt hem! Har fått det så fint här hemma nu tycker jag. Diskbänken blev jättebra och jag har byggt till några stilleben som kommer passa så bra! Jag vill liksom ha 50-talet möter det moderna på nåt sätt. Har ju sedan tidigare tapeter, och nu även köpt vackra runda brickor på Joy Zandén (se här nere), som är en fantastisk designer vid 94-års(!) ålder. Det matchar så bra ihop och jag trivs så bra med hennes mönster.

Sen letar jag fortfarande en soffa som kan passa och tillhörande golvlampa. Jag går på loppisar varje vecka men jag hittar inte riktigt det jag är ute efter. Men skam den som ger sig.

Det var allt för nu! Hej hopp!

 

 

Vardagen tillbaka

23 aug 2016

Ja, då är man tillbaka i det berömda ekorrhjulet igen och den härliga (läs: inte härliga) vardagen. Man är bara så deppig över att sommaren snart är slut, kylan kommer på morgonen och mörkret blir mer och mer påtagligt. 

Men nu ska jag inte vara alltför deppig här på min lilla blogg som jag inte har haft så värst länge, det finns ju faktiskt dem som har det värre. Usch, jag skäms nästan nu men jag  ahr lovatmig själv att inte ta bort saker som jag skriver här. Det ska vara så äkta det bara går. Och tack vare det tror jag därför att bloggen ändå ökar i antalet läsare, något jag är jättestolt och glad för!

Back to business nu och ha det så bra!

Nytt jobb, nya utmaningar

18 jul 2016

Oj vad tiden går! Sorry för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp på mitt nya jobb där jag varit på introduktion under en månads tid med upplärning, rutingenomgångar, möten, HLR utbildning (som förövrigt var hur nyttig och bra som helst) samt såklart kick off med nya jobbarkompisarna. Jag känner verkligen att jag kommit till rätt arbetsplats med goa kollegor!

Annars har det väl inte hänt så jättemycket i övrigt. Är väl mest vardagliga saker som matlagning, träning och umgås med kompisarna som händer nu för tiden. Idag hjälpte jag Lisa med att försöka hitta ett företag som de kan sälja saker genom. Där hittade jag en sida där de kan fixa pengar till sin klass i höst, vilket jag hoppas de såklart kommer göra så de får den där resan de strävar efter!

Det var allt för nu, så får vi se vad det blir nästa gång!

Rekrytering

27 apr 2016

Goddag, goddag. Idag har jag suttit halva morgonen och en del av dagen och letat efter lediga jobb i Umeå. Jag har hört av mig till några kontakter och även detta rekryteringsföretag och hoppas på det bästa. Det skönaste med att höra av sig till bekanta är att dom redan vet vem jag är, då slipper jag i alla fall sitta och uppdatera mitt CV som är alldeles för föråldrat. Jag ska även för första gången fokusera på rekryteringsföretag och troligtvis inte gå via Arbetsförmedlingen denna gången (även om jag såklart söker jobb genom dem också löpande). Det känns lite nervöst men många av mina kompisar har gått den vägen och lyckats få jobb. Nu blir det att bege sig ut i den gråa Umeåhösten och hoppas på ett mirakel i form av sol. Kommer krävas all lycka i världen tror jag.

Jobbsökande

28 mar 2016

Hallå! Under veckan har jag avslutat allt jobbsökande! Det ska bli skönt att bara fokusera på skolan ett tag fram till sommaren nu. Även om det är en uppsats och en tenta som ska skrivas innan så känns det ändå väldigt skönt att ha det gjort. Skriver hellre en till C-uppsats än att sätta mig ner och uppdatera mitt CV igen. Det är en jäkla djungel det där att man måste söka så många jobb. Detta håller de ju dock på att arbeta med att förbättra vilket är kul att läsa om. Jag skickade även in några ansökningar via Jobbuddy, där gick det att söka utan CV, och man kan fokuser på de jobb man verkligen vill ha. Väl mött.

Gollum

28 feb 2016

Hej hej, Eva-Britt här!

I dag såg jag solen för första gången sedan sent 90-tal känns det som. Det blir som det alltid blir. Människor kryper fram ur sina gömmor likt Gollum från sagan om ringen trilogin. Så gör även jag! Det värsta av allt är att ingen liknar Gollum så mycket som jag, men jag trivs ändå. Efter att ha legat i solen som en frusen orm så gick jag hem till min lille kusin som håller på med en mattetenta. Han hade googlat runt och hittat mattehjälp som han verkade sugen på. Men jag ska föröska hjälpe honom till att börja med. Vi får se hur det går. :-) Annars är allt lugnt och det har inte hänt jättemycket.

Tisdag

2 feb 2016

Tisdag! Vädret bråkar som det ofta gör nu för tiden. I morse var det soligt och fint och jag inbillade mig nästan att solen värmde litegrann. Spola framåt ett par timmar och det ser ut som att domedagen är här. Jag är dock ingen som ska klaga över det. Domedagsfilmer är lite av en favoritgenre för mig så jag tackar och går ledigt vidare. Läxhjälpen jag fick av min kusin lönade sig och jag lyckades faktiskt klara av en matteuppgift. Det är en stor grej i min värld och jag gör nog rätt i att förvänta mig någon sorts pris för denna bedrift. Jag tänker mig ett nobelpris men någon större summa pengar går också bra!

Välkommen till min blogg

15 dec 2015

Hej på er!

Jag vill bara med det här inlägget välkomna er till min lilla blogg.

Eva-Britt Svensson heter jag och är en tjej/kvinna (lite beroende på vem man frågar) som är intresserad av det mesta, mode, inredning, jobb, matlagning. Jag är en riktig allätare med andra ord, så vi får se lite vad bloggen bjuder på.

Kul att du hittade hit, kanske är du en nygammal läsare som varit inne på min gamla blogg. Men nu är det denna som gäller. Hoppas du kommer tycka det är intressant att följa mig.

Kramar

Eva-Britt

Välkommen

Välkommen till www.evabrittsvensson.se.

Erbjudande

Sponsorer

Dagens klädsel